Sastanak u formatu predstavnika generalnih konzulata V4 skupine + Hrvatska i Austrija

Sastanak u formatu predstavnika generalnih konzulata V4 skupine + Hrvatska i Austrija održan je 4. prosinca ove godine u Torontu u cilju pripreme za konferenciju „Doing business with Central and Eastern Europe - Opportunities for Ontario exporters“, koja bi se trebala održavati u Torontu u veljači 2019.  godine.

Sudionici konferencije, kako je planirano, bit će također potencijalni izvoznici s područja Ontarija, a njihov popis osigurat će Ministarstvo gospodarskog razvoja, kreiranja poslova i trgovine, koje će ujedno biti i nositelj ovog događaja. Cilj konferencije bit će promocija izvoznih mogućnosti najmnogoljudnije kanadske pokrajine Ontarija u zemlje CEE-a, posebno iz područja srednjeg i malog poduzetništva (SME), zatim predstavljanje i promidžba CEE područja i njegovih pojedinačnih zemalja te promidžba suradnje između Ontarija i država CEE regije. Jedna od tema ove konferencije bit će i CETA, odnosno kako poslovati s pojedinačnim zemljama u svijetlu mobilnosti radne snage, viznog sustava, logističkih pitanja i  pitanja markica (labelling).

Konferencija će početi uvodnim izlaganjem predstavnika Ministarstva gospodarskog razvoja, kreiranja poslova i trgovine na temu programa i sredstava s kojima ono raspolaže u pružanju potpore izvoznicima Ontarija. Na početku konferencije predviđa se nazočnost generalnih konzula, ali ne i njihovo obraćanje.

Međutim, predstavnici generalnih konzulata sa stručne gospodarske razine pojedinačno će održati uvodno 10-minutno izlaganje o gospodarskim potencijalima  svoje zemlje. Potom će za svaku zemlju posebno uslijediti rasprava za okruglim stolom, tijekom koje će stručni predstavnici konzulata odgovarati na pitanja izvoznika. Nakon toga održat će se panel rasprava s pitanjima i odgovorima za cijelu konferenciju. Očekuje se oko 60-tak sudionika. 

Ova konferencija u Torontu bit će dobra prigoda za predstavljanje hrvatskog gospodarstva zainteresiranim izvoznicima Ontarija i upoznavanje sa svim pojedinostima djelovanja CETA-e te za umrežavanje s potencijalnim kanadskim izvoznicima.



Priopćenja