U Sarajevu održan tradicionalni Diplomatski božićni bazar

Tradicionalni Diplomatski božićni bazar održan je ove godine 1 prosinca u centru Skenderija u Sarajevu. Riječ je zapravo o najvećem humanitarnom događaju godine u Bosni i Hercegovini, koji organiziraju članovi diplomatske zajednice akreditirani u BiH i međunarodne organizacije koje djeluju u BiH kako bi građanima te zemlje predstavili svoje nacionalne proizvode i omogućili im kušanje i kupnju hrane iz cijeloga svijeta, u cilju prikupljanja sredstava za humanitarne svrhe. Hrvatske proizvode na ovogodišnjem sajmu predstavilo je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Sarajevu.

Svoje proizvode ove godine donirala je 21 hrvatska tvrtka i to: Konzum, Podravka, Vindija, Gavrilović, Zvijezda, Kraš, Franck, Ledo, Argeta, Krauthaker, Iločki podrumi, Zagrebačka pivovara, ROX, Stanić-Boreas, Sarajevski kiseljak, Violeta, Vinarija Rizman, Poljopromet Metković, Vinarija Vinoplod Šibenik, Vrtovi voća te Croatia Airlines, koja je tom prigodom poklonila povratnu kartu Sarajevo-Zagreb.

Prodajom doniranih proizvoda gore navedenih hrvatskih tvrtki, Veleposlanstvo RH u Sarajevu prikupilo je značajan iznos sredstava (2.842,55 KM), namijenjenih u humanitarne svrhe siromašnoj djeci i djeci s posebnim potrebama u BiH.



Priopćenja