Uspješno predstavljanje Hrvatske na sajmu WTM u Londonu

Izaslanstvo Ministarstva turizma, predvođeno ministrom Garijem Cappellijem, tradicionalno je i ove godine sudjelovalo na vodećem svjetskom turističkom sajmu World Travel Market (WTM), koji se od 5. do 7. studenoga ove godine održavao u izložbenom prostoru ExCeL u Londonu.

Tijekom boravka u Londonu ministar Cappelli sastao se s predstavnicima niza uglednih britanskih turoperatora, avioprijevoznika i medija (Lonely Planet, Eurowings, JET2COM, Ryanair, TUI, Euronews, BBC i drugi), što potvrđuje rastući značaj britanskog tržišta za Republiku Hrvatsku, ne samo zbog njegove veličine i potencijala, već i činjenice da su britanski turisti među vodećim potrošačima i korisnicima hotela visokih kategorija, a broj njihovih dolazaka u Hrvatsku iz godine u godinu znatno raste.

Hrvatska turistička zajednica, domaćin hrvatskog predstavljanja, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, priredila je prvog dana sajma na hrvatskom štandu prigodni domjenak pod nazivom Croatian Cheese and Wines, kojemu su nazočili mnogobrojni međunarodni poslovni partneri.

Na hrvatskom štandu, uz HTZ, svoju ponudu predstavila su još 22 izlagača, pretežno iz privatnog sektora (Adriatic DMC, Ban Tours, HUP Zagreb International, Valamar Riviera d.d. i drugi), dvije županije (Dubrovačko-neretvanska i Splitsko-dalmatinska), kao i turističke zajednice Slavonije, Zagreba i Dubrovnika.

Ovogodišnje izdanje sajma WTM okupilo je više od 5.000 izlagača iz 185 destinacija, a broj posjetitelja znatno je premašio brojku od 50.000.

Veleposlanik Republike Hrvatske u Ujedinjenoj Kraljevini Igor Pokaz obišao je tom prigodom hrvatski štand, zajedno sa savjetnicom za gospodarstvo Davorkom Žanić Dražić.



Priopćenja