Susret hrvatske veleposlanice Marice Matković i predstavnika Transata

Veleposlanica Republike Hrvatske u Kanadi Marica Matković susrela se 30. listopada ove godine u sjedištu kanadske zrakoplovne tvrtke Transat u Montrealu sa starijim direktorom za odnose s Vladom te pokrajinskim i lokalnim tijelima Howardom Liebmanom, potpredsjednicom za turističke aranžmane  Renee Boisvert i potpredsjednikom za prodaju u Air Transatu Gillesom Ringwaldom.

Transat je vodeći integrirani međunarodni turoperator koji nudi pakete za odmor, hotelske boravke i putovanja zrakoplovima svoje poslovne jedinice Air Transat na 60 odredišta u 26 zemalja svijeta. Nakon uspješnih ljetnih sezona 2016. i 2017., Transat je i ove godine izravnim letovima povezivao Zagreb i Toronto dva puta tjedno do kraja ljetnog reda letenja, odnosno u razdoblju od 14. svibnja do 29. listopada. Također, uz prodaju zrakoplovnih karata,  nudio je i turističke aranžmane za Hrvatsku u trajanju od 7 do 14 dana.

Predstavnici Transata su na sastanku s hrvatskom veleposlanicom Maricom Matković istaknuli svoje veliko zadovoljstvo poslovanjem i popunjenošću letova jer od početka letenja za Hrvatsku promet im se povećao za 30 posto. S obzirom na profitabilne rezultate, izravni sezonski letovi na liniji Toronto-Zagreb-Toronto obavljat će se i sljedeće godine i to utorkom i nedjeljom, a u planu je i uvođenje izravnih sezonskih letova Toronto-Split-Toronto (četvrtkom). Međutim, kako su naglasili, voljeli bi vidjeti i veće zanimanje hrvatskih turista za korištenje Air Transatovih linija prema Kanadi jer, prema statističkim podacima, na taj korak odlučuje se tek 6 posto hrvatskih državljana.



Priopćenja