Održana poslovna radionica u organizaciji HTZ-ova ureda u Budimpešti

Ured Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Budimpešti već četrnaestu godinu zaredom organizira poslovnu radionicu za mađarsko-hrvatske partnere.

Ovogodišnja radionica, održana 15. listopada u Akademiji znanosti u Budimpešti, okupila je 28 hrvatskih turističkih subjekata (agencije, hotelijeri i TZ Grada Zagreba) te 42 mađarska (agencije/turoperatori). Bila je to prigoda za dodatno unaprjeđenje njihove suradnje, odnosno za još bolje povezivanje ponude i potražnje u organiziranom segmentu koji uključuje turističke agencije i turoperatore, što će, kako se očekuje, rezultirati povećanjem broja dolazaka i noćenja mađarskih turista u Republiku Hrvatsku.

Sam događaj, koji je izazvao i veliko zanimanje mađarskih medija, upriličen je u ozračju odličnih turističkih rezultata u 2018. godini na mađarskom emitivnom tržištu. Naime, u prvih devet ovogodišnjih mjeseci Hrvatsku je posjetilo 595.000 mađarskih turista, odnosno 8 posto više u usporedbi s prva tri tromjesečja prošle godine, koji su ostvarili 3,1 milijun noćenja, što je 6 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.



Priopćenja