Objavljena namjera prodaje NLB-a do kraja godine

Nova Ljubljanska banka (NLB) i Slovenski državni holding (SDH) kao predstavnik njena vlasnika, objavili su namjeru prodaje većinskog paketa dionica najveće slovenske banke do kraja ove godine, putem inicijalne javne ponude dionica.

Namjera za prvu javnu ponudu dionica NLB-a na ljubljanskoj i londonskoj burzi odnosi se na najmanje 50 posto plus jednu dionicu banke, a najviše na 75 posto minus jedne dionice, navedeno je u priopćenju NLB-a i SDH-a.

Kako očekuju u najvećoj slovenskoj banci, prospekt za provedbu inicijalne javne ponude mogao bi biti objavljen 26. listopada na portalu Ljubljanske burze, što bi značilo i službeni početak prodajnog postupka. Malim individualnim dioničarima u otkup će se ponuditi 10 posto NLB-a, dok se za ostatak očekuje sudjelovanje institucionalnih ulagača.

Bude li sve išlo po planu, potencijalni kupci mogli bi narudžbe za kupnju dionica predati u prvom tjednu idućeg mjeseca, nakon čega bi se definirala prodajna cijena, a dionice podijelile kupcima. Nakon toga, predviđa se, dionica NLB-a počela bi kotirati na burzama u Ljubljani i Londonu.



Priopćenja