Altpro iz Zagreba bilježi uspjehe na srbijanskom tržištu

U prigodi obilježavanja 25. obljetnice rada, tvrtka Altpro iz Zagreba okupila je 10. listopada u Nišu svoje poslovne partnere iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije te predstavnike sindikata željezničara, Klastera željeznica jugoistočne Europe i predstavnike znanstveno obrazovnih institucija iz područja prometa.

Bila je to odlična prigoda za povezivanje hrvatskih tvrtki, Končar električna vozila, DIV, HŽ Cargo–Održavanje vagona, HŽ-TSŽV, HŽ-PP i nekoliko manjih proizvođača opreme, s potencijalnim partnerima u regiji. Tom prigodom upriličeno je i potpisivanje Sporazuma o znanstveno-tehničkoj suradnji između Altpro-a i Visoke željezničke škole u Beogradu, koji će osigurati potrebne stručne kadrove za rad Altpro-a na projektima u Srbiji i susjednim zemljama.

U cilju pokrivanja tržišta Srbije, Rumunjske i susjednih zemalja, na mjestu bivše tvornice Ei-Niš upriličeno je također  svečano otvorenje novog proizvodno-razvojnog pogona tvrtke Signaling-Altpro, namijenjenog projektiranju, sklapanju i servisiranju opreme za tračna vozila. U ovom pogonu već je zaposleno osam osoba, a predstoji i zapošljavanje novih stručnjaka.

Direktor tvrtke Altpro Zvonimir Viduka izvijestio je tom prigodom opunomoćenog ministra u Veleposlanstvu RH u Beogradu dr.sc. Stjepana Glasa o ostvarenim projektima na izgradnji putnih prijelaza za Željeznice Srbije i potvrdio skoro otvaranje jednog od trenutno najrizičnijih putnih prijelaza u Beogradu na lokaciji Voždovac u naselju Klenje. Slijedom striktnog poštivanja rokova, odlične kvalitete dosad izvedenih radova i neupitne konkurentnosti, naglasio je, s naručiteljem iz Srbije potpisan je ugovor za nove cestovne prijelaze. Pritom je posebno pohvalio dobar tretman od strane nadležnih institucija Republike Srbije i dodao kako su na svim razinama vlasti nailazili na razumijevanje i prihvaćanje ALTPRO-a kao domaće tvrtke, a sve dozvole, suglasnosti i druge isprave, potrebne za obavljanje poslovne djelatnosti, izdavane su u kratkom roku.



Priopćenja