Mercator prodao 10 tržnih centara u Sloveniji austrijskoj Supernovi

Mercator i Supernova potpisali su ugovor o prodaji 10 tržnih centara u Sloveniji za 116,6 milijuna eura. Ugovorom je predviđeno da Mercator uzme u zakup dijelove tih tržnih centara, gdje već obavlja svoju osnovnu djelatnost, izvijestili su iz Mercatora. Po realizaciji prodaje dijela nekretnina Mercator će u Sloveniji i dalje biti vlasnik 81 posto nekretnina za osnovnu djelatnost.

Potpisani ugovor je dokaz da Mercator uspješno nastavlja projekt monetizacije, koji je prije svega usmjeren razduživanju i time omogućava dugoročni razvoj grupe, kaže se u priopćenju te dodaje da je prodajom 10 centara u Sloveniji zaključena druga faza projekta monetizacije, koju će Mercator nastaviti i ubuduće.

Projekt monetizacije Merkatora započeo je prodajom trgovačkog centra u Beogradu krajem prošle godine. Početkom ove godine Mercator je raspisao međunarodni natječaj, putem kojeg je pozvao međunarodne investitore i ostale kojima je osnovna djelatnost upravljanje nekretninama. U projekt je bilo uključeno 17 centara u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Po prodaji centara u Sloveniji i zaključenju druge faze monetizacije, Mercator će nastaviti s trećom fazom, koja uključuje i prodaju centara u drugim državama. U skladu s dugoročnim poslovnim planom nastavit će sa zacrtanom strategijom, koja također podrazumijeva ispunjavanje obveza u dogovoru s bankama kreditorima, kaže se u priopćenju Mercatora.

Supernova će preuzeti tržne centre Ajdovščina, Celje, Jesenice, Kopar Jedan, Kranj Primskovo, Kranj Savski otok, Ljubljana – Šiška, Postojna, Novo mesto i Slovenj Gradec.

Supernovu, sa sjedištem u Grazu, osnovao je 1994. godine Frank Filip Albert, a ima svoje ispostave u Beču, Ljubljani, Zagrebu, Bratislavi i u Beogradu. Kompanija je usmjerena na razvoj nekretnina i ulaganje u nekretnine, dok vrijednost njezina trenutnog portfelja premašuje milijardu eura.



Priopćenja