Kineska tvrtka CSCEC predstavila svoje potencijale Vladi Tuzlanske županije

U okviru posjete Bosni i Hercegovini, Kineska državna građevinska tvrtka China State Construction Engineering Corporation - CSCEC predstavila je Vladi Tuzlanske županije (TŽ) svoj poslovni profil i potencijale s kojima raspolaže. Ta najveća investicijsko-građevinska korporacija iz Kine, koja projekte realizira širom svijeta, iskazala je želju i mogućnost za realizaciju građevinskih projekata u BiH, ponajprije onih u području visokogradnje, zatim izgradnje cesta, mostova, tunela, brana i drugih infrastrukturnih projekata.

Predstavljajući svoju tvrtku, zamjenik predsjednika za prekomorske operacije Tang Haoje je, između ostalog, naglasio  kako je riječ o najvećoj konstrukcijsko-investicijskoj grupaciji u svijetu s godišnjim prometom od 158 milijardi USD. Vrijednost ugovora, dodao je, sklopljenih u 2017. godini iznosila je 368 milijardi dolara, što je CSCEC svrstalo na 23. mjesto popisa 500 najvećih tvrtki svijeta prema njihovim prihodima „Fortune Global 500".

Vlada Tuzlanske županije izrazila je svoju spremnost za suradnju s CSCEC-om i pritom predstavila konkretne projekte koje ta županija može  ponuditi stranim investitorima, među kojima su širenje i rekonstrukcija Međunarodne zračne luke Tuzla i cestogradnja te tri projekta iz područja zdravstva, kandidirana po modelu javno–privatnog partnerstva.



Priopćenja