Bivši predsjednik uprave Konzuma očekuje spajanje Dijamanta i Frikoma s konkurentima

Tvrtke Dijamant i Frikom, članice Agrokora iz Srbije, mogle bi se u roku dvije do tri godine integrirati s nekim od postojećih konkurenata iz Srbije, ili postati dio neke multinacionalne kompanije, izjavio je bivši predsjednik uprave Konzuma iz sastava Agrokora Drago Munjiza i dodao kako se dužničko kolo, koje je zapetljao Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, ovih dana raspetljava na oko 7.300 stranica teksta nagodbe vjerovnika. Ta nagodba je, prema njegovim riječima, samo prva faza procesa restrukturiranja koncerna i gašenja neprofitabilnih biznisa, koja će trajati najmanje desetak godina, a rješavanje tužbi nezadovoljnih vjerovnika i dioničara trajati će oko 15 do 20 godina. U taj proces aktivno će se uključiti i vlade regije, kao i krupni biznis, a u Srbiji prvenstveno vidi potencijal u kompanijama MK Group, Delta holding i Unisol-Polimark grupi.

Odgovarajući na pitanje treba li Agrokor ostati u Srbiji, bivši direktor Konzuma Munjiza je rekao kako vjeruje da Delta holding, MK grupa, Unisol i ostali proizvođači iz Srbije trebaju biti prisutni u čitavoj regiji, a isto tako, hrvatske kompanije trebaju nastaviti poslovati u Srbiji, poštujući i prilagođavajući se srpskim zakonima, običajima i najvažnije potrošačima.

Kako je bivši direktor Konzuma Munjiza ustvrdio, u obrani Agrokora od naprasnog i naglog stečaja, koji bi podrazumijevao likvidaciju dijelova koncerna, zajednički su uspjeli dobavljači Agrokora, zaposleni u koncernu, ali i Hrvatska vlada kao koordinator prinudne uprave. Dobitnici nagodbe su, prema njegovim riječima, sasvim sigurno savjetnici koncerna jer su dobro zaradili, zatim dobavljači Agrokora, jer su većinom isplaćeni iznadprosječno ako se usporede sa sličnim slučajevima. 



Priopćenja