U Londonu održan Samit o zelenom financiranju

Samit o zelenom financiranju „Green Finance Summit 2018“, drugi po redu, održan je 17. srpnja ove godine u kongresnoj dvorani Guild Hall u londonskom Cityju, u organizaciji The City of London Corporation i Green Finance Initiative, a okupilo je više od 900 posjetitelja. Riječ je o jednom od vodećih skupova koji okuplja istaknute predstavnike Britanske vlade i relevantnih institucija, koji odlučuju o budućoj regulativi u sektoru financija i pripadajućih usluga kako u Ujedinjenom Kraljevstvu, tako i na globalnoj razini.

Tijekom ovogodišnjeg izdanja „Green Finance Summita“, koji je otvorio gradonačelnik Cityja Lord Mayor Charles Bowman, održano je nekoliko panela na temu financiranja zelene infrastrukture kao ključnog elementa tranzicije prema održivim i gospodarstvu prilagođenim klimatskim promjenama, razvoju tržišta zelenih kredita i sekuritizaciji, uvođenju novih zelenih tehnologija u gospodarski ekosustav te potrebi snažnijeg vodstva u zelenom financiranju na globalnoj razini, kao i novim ulogama država i financijskih centara. London je ovom manifestacijom još jednom potvrdio kako želi zadržati svoj status vodećeg svjetskog financijskog središta, s posebnim naglaskom na strateškom razvoju zelenog financiranja.

Republiku Hrvatsku na ovogodišnjem izdanju „Green Finance Summit-a“ u Londonu predstavljali su pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike Igor Čizmek, zamjenica direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost mr.sc. Alenka Košiša Čičin-Šain te predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvoj mr.sc. Tamara Perko, a njihovo sudjelovanje sponzoriralo je Veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Zagrebu.

 



Priopćenja