Rast industrijske proizvodnje u Kini

Prema objavljenim službenim podacima, industrijska proizvodnja u Kini u travnju 2018. godine povećala se za 7 posto i tako ubrzala rast u odnosu na 6-postotni zabilježen u ožujku iste godine. Rast je bio viši od tržišnih očekivanja od oko 6,4 posto za spomenuto razdoblje.

U priopćenju Državnog ureda za statistiku navodi se kako je u prva četiri mjeseca ove godine industrijska proizvodnja porasla za 6,9 posto u usporedbi sa 6,8 posto dobiti u prva tri mjeseca. Podaci pokazuju kako se industrijska struktura nastavila poboljšavati s proizvodnjom u high-tech industrijama i proizvodnji opreme sa širenjem od 11,8 posto, odnosno 10,3 posto tijekom prošlog mjeseca.

Podaci Državnog ureda za statistiku su također pokazali kako je tijekom istog razdoblja na godišnjoj razini porasla i proizvodnja vozila pokretanih novim oblicima energije, dok je proizvodnja industrijskih robota porasla za 35,4 posto.

Industrijska proizvodnja, koja se službeno naziva dodana vrijednost industrije, koristi se za mjerenje aktivnosti određenih velikih tvrtki s godišnjim prometom od najmanje 20 milijuna yuana (oko 3 milijuna američkih dolara).



Priopćenja