Indijska tvrtka TAFE kupila IMT Beograd

Srpska Agencija za licenciranje stečajnih upravitelja i indijska tvrtka TAFE potpisali su kupoprodajni ugovor za tvrtku Industrija strojeva i traktora (IMT) Beograd, u nazočnosti predsjednice Vlade Srbije (VS) Ane Brnabić, ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i veleposlanice Indije u Srbiji Narinder Chauhan.

Kako prenosi agencija Beta, TAFE je najavila višemilijunsku investiciju, uz proizvodnju najmanje 5.000 traktora u sljedećih pet godina, s ciljem povećanja proizvodnje do 10.000 traktora te otvaranja 800 novih radnih mjesta.

Predsjednica VS Brnabić je tom prigodom istaknula kako će TAFE donijeti novo znanje, tehnologiju i radna mjesta, a poljoprivrednicima omogućiti jednostavniju nabavu dijelova za traktore, dodavši kako se državne subvencije za nabavu traktora više neće odlijevati za kupnju uvoznih.

Ministar poljoprivrede Nedimović je podsjetio kako je 95 posto dijelova traktora koje je ranije proizvodio IMT, kompatibilno s modelom traktora koji proizvodi TAFE te dodao kako je u Srbiji prošle godine proizvedeno tek 400 traktora.

Zamjenik direktora TAFE za europsko tržište Kamal Ahudia je izjavio kako će indijska tvornica proizvodnjom konkurentnih traktora pod imenom IMT pokušati od IMT-a stvoriti brand te podsjetio kako je tehnologija „Ferguson“ zajednička i za IMT i za TAFE.



Priopćenja