Nove mjere radi rasta inozemnih ulaganja

Iz Nacionalne komisije za razvoj i reforme (NDRC) objavili su kako će Kina ove godine poduzeti niz novih mjera za privlačenje više inozemnih ulaganja. Zemlja namjerava  znatno olakšati pristup tržištu, promicati olakšavanje ulaganja i olakšati ulaz kapitala u zemlju u više regija.

Pristup negativnog popisa za ulazak na tržište, koji određuje sektore i tvrtke koji su van granica za inozemna ulaganja, će bit proširen diljem zemlje. Prema NDRC-ju, Kina će u potpunosti otvoriti svoju općenitu proizvodnju i značajno unaprijediti nivo otvaranja uslužnog sektora. Dužnosnici su rekli kako će zemlja osigurati poštenu konkurenciju između domaćih i inozemnih poduzeća na sveobuhvatan način. Također su obećali strogu zaštitu prava intelektualnog vlasništva.

Povoljnije politike koje se tiču prijenosa kapitala i uporabe zemljišta, koje uživaju domaći ulagači, će biti dane inozemnim tvrtkama prilikom ulaganja u srednje, zapadne i sjeveroistočne regije. Inače, Inozemna izravna ulaganja u kopneni dio Kine su prošle godine dosegla 131 milijardu američkih dolara.



Priopćenja