Premijerka Ontarija zalaže se za slobodnu trgovinu

Premijerka Ontarija Karhleen Wynne je u svom govoru upućenom članovima  "Empire Club of Canada" istaknula kako je dosad razgovarala sa četrdesetak US guvernera i u svim tim razgovorima naglasila važnost slobodne trgovine, poboljšanja NAFTA ugovora te partnerstva između Ontarija  i saveznih država SAD-a. Pritom je svojim sugovornicima dala do znanja da, ukoliko savezne države inzistiraju na „Buy American“, Ontario će, nažalost, biti primoran uzvratiti istom mjerom.

Također je dodala kako nitko ne želi trgovinski rat. Međutim, posao premijerke je štititi i boriti se za stanovnike i biznis Ontarija te se svesrdno zalaže za slobodnu trgovinu i roba i usluga.

Iz tog je razloga u provincijski parlament na raspravu upućen prijedlog zakona kojim će Ontario, ako zatreba, biti u mogućnosti istom mjerom odgovoriti onim saveznim državama SAD-a koje primjenjuju načelo „Buy American“.  

Godišnja trgovinska razmjena između Ontarija i SAD-a iznosi oko 400 milijardi USD, a Ontario je najveći trgovinski partner više od polovice saveznih američkih država.



Priopćenja