Lotrič postaje najveći mjeritelj u regiji

Lotrič, vodeća tvrtka u cjelokupnoj izvedbi mjeriteljskih rješenja, kupila je 1.078 m2 prostora u mjestu Železniki, udaljenom tek 2 km od sjedišta tvrtke, u cilju proširenja svojeg poslovanja. Vrijednost ove investicije, zajedno s opremom, procjenjuje se na milijun eura, izjavo je Marko Lotrič, utemeljitelj i direktor društva.

Tvrtka Lotrič pravi je kalibracijski supermarket jer svojim uslugama na jednom mjestu pokriva oko 95 posto svih mjeriteljskih potreba tvrtke. Konkurentska prednost ove tvrtke je, uz širok spektar ponuda, također 24-satni odaziv u regiji Srednje i Istočne Europe, odnosno u radijusu od 500 kilometara, rekao je Marko Lotrič.

Ova tvrtka na inozemnim tržištima, odnosno u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji, Austriji, Italiji i Njemačkoj, ostvaruje 40 posto svih prihoda. Prošle godine ostvarila je ukupno 5,2 milijuna eura prihoda te oko 490 tisuća eura neto dobiti.

Marko Lotrič kupio je nedavno od Mercatora dvije etaže bivšeg Alples salona u Železniku. Ulaganje se dijelom financira zajmom SID banke, a dijelom vlastitim sredstvima. U novom prostoru bit će uspostavljen tunel vjetra, proizvodno-montažni prostor za nove proizvode, skladište i laserski mjerač, a tijekom dvije do tri godine bit će uloženo milijun eura.

Osim usluga ispitivanja mjerne i laboratorijske opreme za fizikalna i termodinamička, a dijelom i kemijska te električna mjerenja, Lotrič nudi i servis laboratorijske, farmaceutske i mjerne opreme. Na nekim odabranim područjima isto tako nudi razna mjerila i drugu laboratorijsku opremu. K tomu su dodana još dva proizvoda.

Prvi proizvod je Exactum, pametan on-line sustav za nadzor u industriji, koji mjeri temperaturu u proizvodnom procesu te temperaturu uzoraka i uređaja. U proizvodnim prostorima, mjernim područjima, skladištima i čistim proizvodnim postrojenjima, mjeri se temperatura, vlažnost, brzina i protok zraka, tlak, VOC i ugljični dioksid.

Drugi proizvod je mjerni stol trames, namijenjen bržoj i točnijoj izmjeri proizvoda i usluga za automobilsku i građevinsku industriju, industriju namještaja i plastike te gdjegod je bitna duljina 3D-2D-1D, masa, sila i pritisak, a izrađuje se prema zahtjevima pojedinačnih naručitelja.

Tvrtka Lotrič postala je nedavno suvlasnik hrvatske tvrtke Tehničar Servag, s kojom Lotrič Mjeriteljstvo surađuje već 12 godina. Ova tvrtka poželjan je partner u suradnji zbog njenog velikog znanja, posebice akreditacija i mjerenja koje može obaviti na daljinu, a put do kupaca otvaraju joj hrvatski partneri, ustvrdio je Marko Lotrič.



Priopćenja