Potpisan Ugovor o poslovno-tehničkoj suradnji tvrtki Signaling i Altpro s beogradskim Prometnim fakultetom

U prigodi obilježavanja Dana Prometnog fakulteta u Beogradu 26. siječnja ove godine na toj visokoškolskoj ustanovi održana je stručna tribina pod radnim nazivom „Suradnja gospodarstva i znanosti“. Tvrtka Altpro iz Zagreba predstavila je tom prigodom svoj proizvodni program i najnovija tehnološka dostignuća u području sigurnosti željezničkog prometa.

Po završetku prezentacije upriličeno je potpisivanje Ugovora o donaciji putnog prijelaza Željeznicama Srbije, temeljem kojeg će Altpro projektirati i izgraditi jedan od najrizičnijih putnih prijelaza u Beogradu na lokaciji Voždovac u naselju Klenje. Također je potpisan Sporazum o poslovno-tehničkoj suradnji između tvrtke Signaling (Altpro-ova tvrtka kćer u RS) i Prometnog fakulteta, nakon čega je Signalig uručio godišnju stipendiju najboljem studentu Prometnog fakulteta te najavio kako će i ubuduće sudjelovati u programu stipendiranja najperspektivnijih studenata. Time je na poseban način obilježena dugogodišnja odlična poslovna suradnja tvrtke Altpro sa Željeznicama Srbije te simbolički započela poslovno-tehnološka i znanstvena suradnja s Prometnim fakultetom.

Tribini i potpisivanju sporazuma pribivao je državni tajnik u Ministarstvu građevinarstva, prometa i infrastrukture RS Miodrag Poledica, kao i predstavnici drugih srbijanskih institucija vezanih za sektor prometa, prometni stručnjaci i predstavnici brojnih tvrtki. Ovom događaju, s hrvatske strane, uz prorektora za inovacije, transfer tehnologija i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Miljenka Šimprage, bili su nazočni prodekan za znanost i vanjsku suradnju Fakulteta prometnih znanosti iz Zagreba prof. dr. Tomislav Josip Mlinarić, direktorica Sektora za industriju i IT HGK mr. sc. Tajana Kesić Šapić te predstavnici tvrtki Telecor i Sense Consulting iz Zagreba.

Ispred Veleposlanstva  Republike Hrvatske u Republici Srbiji  skupu su prisustvovali veleposlanik Gordan Bakota i opunomoćeni ministar dr. sc. Stjepan Glas. Veleposlanik Bakota je u svom prigodnom govoru posebno pohvalio promovirani način suradnje poslovnog i znanstvenog sektora u Republici Srbiji.



Priopćenja