FIPA proglasila 13 najznačajnijih investitora u BiH

Agencija za unaprjeđenje stranih ulaganja u BiH (FIPA) priredila je u Sarajevu manifestaciju pod nazivom "Izbor najznačajnijeg investitora u BiH", koju tradicionalno organizira već dugi niz godina.

Naime, FIPA je na ovaj način željela odati priznanje stranim poduzećima i iskazati im svoju zahvalnost za doprinos u gospodarskom razvoju Bosne i Hercegovine, zapošljavanju bosanskohercegovačkih građana te rastu svih ostalih gospodarskih pokazatelja po osnovi njihova ulaganja.             

Povjerenstvo za izbor činili su predstavnici FIPA-e, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH te Vijeća stranih investitora BiH. Osnovni kriteriji za dodjelu priznanja bili su: iznos investicija veći od milijun KM, otvoreno najmanje 50 radnih mjesta, ulaganje u strateški sektor te predstavljanje BiH kao mjesta dobrog ulaganja.

Među nagrađenima bila je i Tvrtka Rama – Tex d.o.o Prozor Rama, koja se bavi proizvodnjom tekstilne opreme. U studenomu  2017. godine otvorila je novi proizvodni pogon i trenutačno zapošljava 122 radnika s ukupno uloženih više od milijun KM. Vlasnik Tvrtke Rama Tex je također vlasnik Tvrtke Hrastovčanka u Hrastovcu u Republici Hrvatskoj.

Manifestacija je okupila značajan broj predstavnika institucija, međunarodnih organizacija, akreditiranih veleposlanstava, poslovnih zajednica i medija u BiH.



Priopćenja