Hrvatska sedma destinacija u svijetu za investicije u turizmu

Prvo izdanje izvješća “Global tourism locations of the future 2017/2018“ (Globalne turističke destinacije budućnosti), uglednog britanskog poslovnog lista “The Financial Times“ za biznis “fDi Magazine“, dodijelilo je Hrvatskoj visoko sedmo mjesto na popisu najpoželjnijih destinacija za ulaganje u turizam u svijetu.

Pritom je Hrvatska, između 43 svjetske turističke destinacije, dobila posebno priznanje  “Editor’s Choice Awards“ za veliki napredak u području unaprjeđenja turističke infrastrukture, smještajnih kapaciteta, uvođenje poticajnih mjera za investitore te za ulaganja u hotele i kruzing segment nautičkog turizma. Hrvatska je, također, posebno istaknuta kao destinacija filmskog turizma.

Sudjelovanje Hrvatske u ovom rangiranju “The fDi Magazine“ ostvareno je posredstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Londonu. Navedeni dvogodišnji broj (prosinac 2017/siječanj2018) distribuirat će se na “World Economic Forum Annual Meeting 2018“, koji će se održavati u razdoblju od 23. do 26. siječnja 2018. u Davosu.



Priopćenja