Darwin insolventan

Švicarska regionalna aviokompanija Darwin, koju je sredinom ljeta ove godine preuzeo slovenski prijevoznik Adria Airways u vlasništvu njemačkog fonda 4K, insolventna je.

Švicarska agencija za civilno zrakoplovstvo prizemljila je privremeno zrakoplove kompanije koja je letjela i za Adria Airways. Hoće li Darwinovi zrakoplovi prijeći na Brnik i ojačati flotu Adria Airwaysa, pita se ljubljanski list Delo.

Švicarska zrakoplovna tvrtka Darwin zatražila je zaštitu od vjerovnika, a postupak insolventnosti trebao bi se odvijati pod švicarskom verzijom američkog poglavlja 11 (Chapter 11), usporedivog s prisilnom nagodbom.

Prema pojašnjenju predstavnika Adria Airways Switzerland, Darwin je zapao u neprilike najviše zbog stečajeva kompanija Alitalia i Air Berlin, s kojima je poslovno surađivao, međutim, gubitak posla nije uspio nadoknaditi.

Darwin je izvrsna aviokompanija s iskusnim menadžmentom i osobljem te širenje naše mreže, a time i optimiziranje troškova najbolja je kombinacija za oba prijevoznika, rekao je nakon preuzimanja Arno Šuster, direktor Adria Airwaysa, dodajući kako će se Darwinovi letovi prodavati pod imenom Darwin.



Priopćenja