Rotschild traži strateškog partnera za Gorenje

Uprava “Gorenja“ otpočela je potragu za strateškim partnerom. Za financijskog savjetnika izabrana je kompanija “Rotschild Italia“, koja je dio međunarodne investicijske banke “Rotschild & Co“.

“Gorenje“ je još 09. studenoga ove godine najavilo kako će grupa, zbog neostvarenih nekih od ključnih ciljeva, započeti s traženjem strateškog partnera, odnosno investitora koji bi postao novi suvlasnik kompanije te “Gorenju“ pomogao u dugoročnom rastu i razvoju poslovanja.

Kako se u industriji kućanskih aparata u zapadnoeuropskim zemljama već neko vrijeme odvija konsolidacija, kao mogući kupac spominje se strateški vlasnik iz Azije, kojeg bi Gorenje zanimalo radi mogućeg prodora na europsko tržište.

Kako su objavili slovenski mediji, Gorenje je potvrdilo dogovoreni prekid suradnje s Panasonicom, u sklopu kojeg je zadnjih godina razvijao i prodavao strojeve za pranje rublja i hladnjake za europsko tržište. Prekid navedene suradnje potvrdili su i u koncernu iz Velenja te dodali kako je suradnja s tom japanskom korporacijom činila svega 1,5 posto ukupnih prihoda grupe “Gorenje“.



Priopćenja