Beograd dobiva diplomatski klub

Gospodarsko društvo Dipos raspolaže s 310 rezidencijalnih objekata, većinom na Senjaku i Dedinju, od kojih je 95 posto izdano u zakup, od toga  292 objekta diplomatsko-konzularnim predstavništvima i stranim misijama u Srbiji. Sada je u planu izgradnja diplomatskog kluba koji će biti mjesto susreta gospodarstva i diplomacije.

Društvo je zadovoljno visokim stupnjem naplate temeljem potpisanih ugovora o davanju u zakup objekata. Tako je 2016. godine zabilježilo dobit od 117.898.913,00 dinara, odnosno oko 1 milijun eura, što je znatno više u odnosu na prethodne godine.

Od ukupno 310 rezidencijalnih objekata, kojima po odluci Vlade upravlja Dipos, slobodno je tek 18, odnosno 5 posto ukupnog broja, od čega je jedan dio u postupku restitucije. Većina slobodnih rezidencijalnih objekata zahtijeva ulaganje i obnovu.

Najavljujući izgradnju diplomatskog kluba, iz Diposa ističu kako je takav klub u Beogradu nekada postojao pa je i to jedan od brojnih poticaja za njegovu izgradnju. Bivši diplomatski klub prestao je s radom 2010. godine, a njegov zapušteni prostor dodijeljen je Diposu na upravljanje.

Beogradu, koji broji više od 100 diplomatskih misija, prijeko je potreban novi diplomatski klub za okupljanje diplomatskog zbora te  održavanje prijama i različitih vrsta priredbi. Stoga je u planu izgradnja  modernog, funkcionalnog objekta s dvoranom za sastanke, prodavaonicom diplomatskog karaktera, spa centrom, terenima za tenis, nogomet i odbojku, dječjom igraonicom, dvoranom za sastanke te restoranom, a njegova vrata bit će otvorena i gospodarstvenicima, rečeno je u Diposu.



Priopćenja