U Sarajevu otvoren “Renexpo BiH”

Četvrti međunarodni sajam i konferencija o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti “Renexpo BiH” svečano je otvoren 08. studenoga ove godine u Sarajevu. Tijekom ove dvodnevne manifestacije, koja je okupila 80 izlagača iz 20 zemalja, očekuje se više od 1.500 posjetitelja.

Kako je istaknuto na svečanosti otvaranja, Sajam „Renexpo BiH“ predstavlja najznačajniju platformu za ulagače, predstavnike ministarstava i općinskih struktura, kao i poslovne rukovoditelje iz sektora energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije.

Direktor Agencije za unaprjeđenje stranih ulaganja u BiH (FIPA) Gordan Milinić je tom prigodom istaknuo kako “Renexpo BiH” uživa međunarodno priznanje kao najveća platforma za međunarodno povezivanje u području obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti, zaštite okoline i upravljanja vodama i otpadom. Nazočnima se također obratio trgovinski savjetnik austrijskog Veleposlanstva u BiH,  Philippe Kupfer koji je naglasio kako je budućnost  u obnovljivim izvorima energije.

U okviru Sajma održavat će se konferencije, radionice i sastanci u cilju razmjene znanja i iskustava na osnovama zajedničke suradnje i postizanja zajedničkih ciljeva u godinama koje slijede.



Priopćenja