Globalni tjedan poduzetništva u Portugalu vodi Hrvatica Ana Barjašić

Global Entrepreneurship Week (GEW), odnosno globalni tjedan poduzetništva, koji se održava svakog trećeg tjedna u studenomu, ove godine obilježava 10. obljetnicu. Ova inicijativa, pokrenuta iz SAD-a, s vremenom je postala jedna od najznačajnijih u svijetu poduzetništva jer u njoj sudjeluje gotovo 170 zemalja s preko 40.000 događanja te okuplja čak 10 milijuna ljudi.

Portugal u globalnom tjednu poduzetništva sudjeluje od samih početaka te je trenutačno pod pokroviteljstvom grada Cascaisa zajedno s lokalnim poduzetničkim inkubatorom DNA Cascais, a prepoznat je i od strane predsjednika Portugalske Republike Marcela Rebela de Souse, koji je toj inicijativi dodijelio visoko pokroviteljstvo. Otkad se sjedište GEW-a prošle godine preselilo u Cascais, dio Portugala koji službeni provodi najviše poduzetničkih aktivnosti, za direktoricu GEW-a izabrana je Hrvatica Ana Barjašić.

Ana Barjašić već godinama surađuje s brojnim poduzetničkim i investicijskim institucijama diljem Europe, između ostalih i s Europskom Komisijom, Eurekom, Europskom mrežom poslovnih andela i Globalnom mrežom poduzetništva. Barjašić je kao govornik sudjelovala na svjetskim konferencijama u više od 20 zemalja. Neke od njih su Sjedinjene Američke Države, Južnoafrička Republika, Kanada, Engleska, UAE, Danska, Finska itd.

 Portugal je nova europska poduzetnička destinacija koju često uspoređuju sa San Franciscom zbog Golden Gate mosta, oceana i arhitekture i u koji se svakodnevno slijeva velik broj stranih poduzetnika sa svih strana svijeta, zainteresiranih za stvaranje u mirnom, pristupačnom i jeftinom Portugalu s mnogim poticajima za mlade kreativne poduzetnike.



Priopćenja