O poslovanju Gorenja

Tvrtka Gorenje za sada ne planira otvaranje novih tvornica, ali ima namjeru proširiti proizvodnju u postojećim tvornicama, izjavio je izvršni direktor i predsjednik Gorenja Franjo Bobinac, te je istakao kako ključni izazovi kompanije za drugu polovinu 2017. godine ostaju ostvarivanje planirane prodaje, naročito na visoko konkurentnim tržištima zapadne Europe, troškovna efikasnost u pogledu rastućih cijena sirovina i komponenti, pritisaka na cijenu rada, kao i unapređenje efikasnosti upravljanja zalihama.

Uspjeh za Gorenje je, po njegovim riječima, što su sve bolji rezultati tvrtke na tržištu Rusije, gdje je rast prodaje u prvom polugodištu ove godine u odnosu na isto razdoblje prošle godine od 5 posto i Ukrajine gdje je rast za 64 posto.

Gorenje Grupa ulaže više od 3 posto godišnjih prihoda u razvoj novih proizvoda, izvozi 95 posto  uređaja, a ima centre za istraživanje i razvoj u četiri zemlje Europske unije. Tvrtka ima tvornice u Sloveniji, Srbiji i Češkoj i zapošljava 11.000 ljudi

Tvrtka Gorenje je potvrdila kako je dogovorila prekid suradnje s Panasonicom, u sklopu koje je zadnjih godina razvijao i prodavao strojeve za pranje rublja i hladnjake za europsko tržište pod brandom te japanske korporacije, objavili su slovenski mediji.

Prekid suradnje potvrdili su u koncerna iz Velenja, dodavši da je suradnja s tom japanskom korporacijom činila svega 1,5 posto ukupnih prihoda grupe Gorenje.



Priopćenja