O poslovanju tvrtke Nelt

Kompanija Nelt je zainteresirana za preuzimanje nekih firmi, prije svega u prehrambenoj industriji, ali i za Agrokorove firme u Srbiji, izjavio je izvršni direktor Nelt grupe Miloš Jelić, a prenosi agencija Beta.

Nelt je kompanija, koja najveći dio poslovanja ima u distribuciji robe široke potrošnje, duhanskih i farmaceutskih proizvoda, planira dalje širenje i osvajanje novih tržišta, među kojima je i Albanija, a kompanija sada posluje na osam tržišta u regiji i zemljama Europske unije, ali i u Angoli, Zambiji i Mozambiku.

Nelt je ove godine zabilježio stabilan rast na tržištima na kojima posluje, ostvarivši ukupan neto prihod od 900 milijuna eura, što je rast od 30 posto u odnosu na prošlu godinu, a za 2018. godinu planiran je umjereniji rast i ulaganja od 15 milijuna eura u regionalno širenje ponude integriranih logističkih usluga. Zahvaljujući izvrsnim poslovnim rezultatima i povećanju prihoda od 50 posto u Srbiji, Nelt je ove godine prvi put uvršten na listu 100 najuspješnijih kompanija jugoistočne Europe po ukupnim prihodima i neto profitu, zauzevši 69. poziciju.



Priopćenja