“Trade Winds” misija

Trgovinska misija naziva “Trade Winds” SAD-a, koja se organizira po deseti puta, te okuplja stotinjak američkih malih i srednjih tvrtki, boravit će u Bukureštu, od 18. do 20. listopada 2017. godine. Velika gospodarska delegacija, koja je pripremana i najavljivana dulje vrijeme, posjetit će, pored Rumunjske i Bugarsku, Hrvatsku, Grčku i Srbiju. Petnaest tvrtki iz “Trade Winds” misije posjetit će Hrvatsku od 23. listopada 2017. godine.

Početak programa boravka američkih tvrtki u Bukureštu obilježava studijski posjet lokalitetima koji koriste američke tehnologije navodnjavanja. Jedna od petnaest tvrtki koje će posjetiti Hrvatsku se također bavi navodnjavanjem, dok su u drugim dijelovima programa predviđeni susreti s rumunjskim tvrtkama (B2B). Od stotinjak američkih tvrtki koje sudjeluju u ovoj trgovinskoj misiji jedan broj već posluje na rumunjskom tržištu, dok su druge zainteresirane za upoznavanje s tržištem te uspostavljanje novih poslovnih kontakata.

Tvrtke dolaze iz različitih sektora, od avio-industrije, obrambene industrije, poljoprivrede, automobilske industrije, inženjeringa, energetike, zaštite okoliša, zdravstva, turizma, sigurnosti i drugih sektora.

Pedesetak predstavnika Ministarstva trgovine bit će također u sastavu ovog velikog gospodarskog izaslanstva, a Bukurešt će biti središte događaja s forumom o poslovanju u regiji. Među sudionicima ove trgovinske misije nalaze se i poznate američke tvrtke kao što su to: IBM, Raytheon, Kestral, Harris Corporation, SAS Institute, Perry Baromedical Corporation i dr.



Priopćenja