Dubrovnik proglašen najboljim europskim odredištem za krstarenje u 2017. godini

Dubrovniku je dodijeljena međunarodna nagrada za najbolje europsko odredište za krstarenje u 2017. godini. Na dodjeli najprestižnijih godišnjih nagrada u industriji krstarenja u svijetu „The Cruise International Awards 2017“, koja je održana 12. rujna ove godine u hotelu „The Ritz“ u Londonu, grad Dubrovnik je, u užem izboru između Barcelone, Rima, Grčke i Norveške, osvojio nagradu za najbolje odredište za krstarenje u Europi u 2017. godini „Best Destination Europe“.

Riječ je o nagradi koju, isključivo temeljem glasovanja svojih čitatelja, već sedmu godinu zaredom dodjeljuje najprodavaniji britanski magazin za krstarenja „Cruise International“, dio višestruko nagrađivane medijske grupacije „Chelsea Magazine Company“. Oglašavanje i preporuke magazina predstavljaju prvi izbor za preko 1,75 milijuna Britanaca godišnje, koji svoj godišnji odmor planiraju provesti na krstarenju.

Izuzev za najbolju destinaciju u Europi i svijetu, časopis „Cruise International“ dodijelio je još 24 nagrade u različitim kategorijama, kao što su najbolji bloger, najbolje izgrađeni brod za krstarenje, najkvalitetnija kuhinja na brodu, najbolja zabava, najbolji spa tretman, najbolje usluge, najbolja putnička agencija i agent, izvanredni doprinos industriji krstarenja i slično.  

Nagrade je uručio Oz Clarke, jedan je od najutjecajnijih vinskih kritičara na svijetu, dobitnik mnogih svjetskih nagrada za publikacije o vinu te popularni prezentator vina na BBC-u. Ispred Veleposlanstva Republike Hrvatske u Londonu, nagradu je primila Davorka Žanić Dražić, savjetnica za gospodarske poslove. Svečanosti proglašenja dobitnika prisustvovala je i Ivona Grgan, direktorica Hrvatskog turističkog ureda u Londonu.

Nagrada predstavlja dodatno priznanje gradu Dubrovniku i Hrvatskoj, omiljenom turističkom odredištu na britanskom tržištu, što je također potvrđeno i tijekom večeri u neformalnim razgovorima s vodećim predstavnicima industrije krstarenja.

 



Priopćenja