Kineski Huawei sve snažnije konkurira Appleu i Samsungu

Huaweijev najnoviji mobilni telefon koji ima značajke umjetne inteligencije, kao što je mogućnost trenutnog prepoznavanja slike, nadilazi trenutne dosege konkurenata Samsunga i Applea, sudeći prema izjavi izvršnog ravnatelja Richarda Wua. Huawei je inače svjetski proizvođač pametnih telefona broj 3, odmah iza Samsunga i Applea.

Wu, izvršni direktor Huaweijeva potrošačkog poslovanja, predstavio je snažan novi čip za mobitel Huawei Mate 10 i ostale kako bi pružio bržu obradu i ostvario manju potrošnju energije.

Wu je potvrdio kako će Huawei predstaviti Mate 10 i njegov ''sestrinski'' telefon Mate 10 Pro u Münchenu 16. listopada ove godine. Iako Wu nije govorio o pojedinostima, očekuje se kako će se telefon moći pohvaliti velikim, 6-inčnim prikazima na cijelom zaslonu. Umjetna inteligencija ugrađena u nove čipove može pomoći telefonima da se personaliziraju, odnosno predvidjeti akciju i zanimanje svojih korisnika, naglasio je Wu. Naveo je kako umjetna inteligencija može omogućiti prijevod u stvarnom vremenu i ispunjavanje glasovnih naredbi.

Wu vjeruje kako brzina i niska potrošnja energije čipa pod nazivom Kirin 970 može Huaweijevim telefonima dati prednost pred Appleovim iPhoneom 8, koji će biti objavljen 12. rujna, te nizu vrhunskih mobitela koje je za ovu godinu najavio Samsung.

 



Priopćenja