"SUMMIT100 poslovnih lidera jugoistočne Europe"

Godišnji susret poslovne zajednice zemalja regije pod nazivom "SUMMIT100 poslovnih lidera jugoistočne Europe" održat će se 16. i 17. listopada u Skopju, a okupit će više od 150 najznačajnijih poslovnih i političkih lidera jugoistočne Europe.

Ključni ciljevi ovogodišnjeg susreta, koji se održava šesti put, bit će pronalaženje konkretnih ideja, prijedloga i projekata koji bi pridonijeli kvalitetnijoj i učinkovitijoj povezanosti u ovoj regiji i to u svim aspektima gospodarstva i društva.

Na susretu u listopadu u Skopju će se susresti više od 150 najznačajnijih poslovnih i političkih lidera jugoistočne Europe, a pridružit će im se i posebni gosti iz Europske komisije, Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Europske investicijske banke (EIB), Nordena, Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). 

Osnovni cilj inicijative SUMMIT100, pokrenute 2011. godine, jest smjestiti regionalnu suradnju visoko na popis prioriteta svih nacionalnih vlada na način da se otvore konkretna pitanja i pokuša pronaći "novo rješenje za novo doba" koje bi osnažilo konkurentnost nacionalnih gospodarstava kao i sveukupni potencijal jugoistočne Europe, navode organizatori.  "SUMMIT100 poslovnih lidera jugoistočne Europe" je poslovna inicijativa koja okuplja najistaknutije poslovne lidere iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Kosova te Albanije.

Inicijatori i organizatori su tvrtka Alkaloid Skopje zajedno s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), Združenjem Managera Slovenije (ZSM), Srpskom asocijacijom menadžera (SAM), Atlas fondacijom iz Crne Gore, sarajevske Bosna Bank International (BBI) i tvrtke ASA Holding.

(Hina)



Priopćenja