Uspjeh Marije Butković na sajmu inovacija UNBOUND 2017 u Londonu

U Istočnom Londonu (Shoreditch) u The Old Truman Brewery je 19. i 20. srpnja 2017. održan  jedan od najpoznatijih i najvećih međunarodnih sajmova inovacija u UK i Europi – UNBOUND. Riječ je o jedinstvenom sajmu/platformi koja objedinjuje svih šest stupova inovacija: startupove i poduzetnike, Venture Capital fondove i poslovne anđele, korporacije i brendove, vlade i trgovinske agencije, medije, istraživačke institute i sveučilišta, s preko 300 izlagača i 5 000 posjetitelja. Među govornicima na sajmu bili su i vodeći svjetski predstavnici 'digital disruption' (Google, Mastercard, Twitter i dr). UNBOUND time predstavlja most između poduzetništva, tehnoloških inovacija i digitalnog svijeta.

Jedna od središnjih tema ovogodišnjeg UNBOUNDa bila je uloga i važnost žena u tehnološkom sektoru, s obzirom da u UK žene čine svega 14 posto osnivača i poduzetnika u ovom sektoru. U tu svrhu je u okviru sajma organizirano posebno natjecanje  - The Female Founders Startup Challenge. Žiri ovog natjecanja sačinjavala su četiri uspješna poduzetnika iz UK među kojima je bila i gđa Marija Butković, su-osnivačica zajednice  Woman of Wearables, uspješnog start-up projekta koji okuplja žene u svijetu takozvane wearables tehnologije, odnosno Interneta stvari.

Nastup Marije Butković kao partnera na UNBOUNDa te njen izbor za suca i člana žirija uz, Renee Elliot (su-osnivačice Planet Organic & Beluga Bean), Orsona Stadlera (partnera Mustard Seed) i Arona Gelbarda (suosnivača i CEO Bloom & Wild), svjedoči o iznimnom uvažavanju stručnosti ove mlade Riječanke u svijetu etablirane britanske startup scene.

Sajam je posjetila predstavnica Veleposlanstva RH u Londonu Davorka Žanić Dražić te je razgovarala s Marijom Butković, koja je tom prigodom još jednom potvrdila nastavak svog snažnog angažmana u tehnološkom sektoru, kako u Londonu, tako i šire.



Priopćenja