Gospodarske aktualnosti u Sloveniji

Prodaju Merkur Trgovine potvrdio i sud - Okružni sud u Kranju potvrdio je prodaju Merkur Trgovine američkom fondu HPS Investment Partners. Fond je Merkur Trgovinu kupio na dražbi iz stečaja Merkura. Nabavna cijena iznosila je 28,56 milijuna eura te je za 10 tisuća eura veća nego u prvoj prodaji. Kupac je već platio 1,428 milijuna eura jamčevine, izvijestila je stečajna upraviteljica starog Merkura Simona Goriup. Nabavna cijena ići će vjerovnicima Merkura, koji je potopio Bine Kordež. Goriup će sada pokušati prodati i trgovačko društvo Big Bang.

Vlasnik Droga Kolinske prodao dvije tvornice Belgijancima - Atlantik Grupa, u čijem sastavu djeluje Droga Kolinska, s belgijskom je multinacionalnom Aminolabs Group (bave se prehrambenim dodacima) sklopila dogovor o prodaju dviju tvornica za proizvodnju hrane u Njemačkoj i Hrvatskoj. Posao će u cjelini biti plaćen u dvije godine, a obje će tvrtke nastaviti komercijalnu suradnju. Lokacije proizvodnje Droga Kolinske nisu dio posla.

Prodaja slovenskog dvorca Podčetrtek - Zainteresirani za kupnju nekretnina u Sloveniji imaju lijepu priliku kupiti 900 godina stari dvorac za cijenu od 370.000 eura, što zvuči kao dobra šala iako je ponuda sasvim ozbiljna, makar joj lokalne vlasti nisu naklonjene. Zapravo i nije riječ o dvorcu nego sustavu utvrđenih kula površine 2.626 kvadratnih metara, smještenih iznad mjesta Podčetrtek, uz samu staru granicu s Hrvatskom, pa bi drevna gradina mogla biti zanimljiva i hrvatskim investitorima.



Priopćenja