Gospodarske aktualnosti iz Slovenije

Američki fond kupio slovenski Merkur - Američki investicijski fond HPS Investment Partners kupio je "zdravi dio" slovenskog lanca trgovina tehničkom robom Merkura koji je prije tri godine završio u stečaju, a mediji spekuliraju i o njegovoj zainteresiranosti za hrvatski Pevec.

Američki će fond za Merkur platiti 28,56 milijuna eura, a sredstva će se iskoristiti za podmirenje dugova vjerovnicima, izjavila je nakon potpisivanja ugovora stečajna upraviteljica Simona Gorjup.

Prodaje se društvo Big Bang - Stečajna upraviteljica Merkura Simona Gorjup pokušat će prodati Merkurovo društvo kćer Big Bang. Vjerovnici društva, Banka Kopar na udjelu od 45 posto i DUTB na udjelu od 55 posto, pokušali su ga prodati a budući da nisu uspjeli, upraviteljica će izvesti neobvezujuće prikupljanje ponuda na temelju neposrednih pregovora.

Vipavski Agroind u ruke Austrijancima - Na dražbi stečajni upravitelj Agroinda Andrej Perdan prodao je za 2,4 milijuna eura čitavu imovinu Agroinda jedinom ponuditelju, društvu Agromib, koji je u austrijskom vlasništvu. Direktor Agromiba Michael Blaschitz kazao je da vjeruje u dugoročnu uspješnu priču u Vipavi, no trebat će ubrzati poslove, jer je berba grožđa pred vratima.



Priopćenja