Savezna vlada u vezi Brexita vidi nove šanse za Njemačku

Savezna vlada u vezi Brexita vidi nove šanse za Njemačku, a osobito za Frankfurt. Budući da su odnosi u tom pogledu s Velikom Britanijom još nejasni, a time nije osiguran pristup londonskom tržištu,  za mnoge pružatelje financijskih usluga postavlja se već sad pitanje - što dalje?

Frankfurt je jedno od vodećih financijskih europskih središta, zanimljiv financijskim i nadzornim institucijama, čija se prednost nalazi u činjenici da Europska središnja banka u Frankfurtu ima svoje sjedište „Uloga Frankfurta kao financijskog nadzornog centra kroz premještaj Europskog nadzornog tijela za bankarstvo sa sadašnjim sjedištem u Londonu bila bi osnažena i upotpunjena“, smatra Ministarstvo financija SRNJ.

Sukladno tomu je samo po sebi razumljivo da se pokrajina Hessen i savezna vlada zalažu za premještaj ove institucije u Frankfurt. Ministarstvo vidi dobre šanse za Njemačku i u području obrazovanja, budući da mnoga britanska sveučilišta razmišljaju o osnivanju svojih "podružnica" u drugim EU članicama kako bi mogli i dalje sudjelovati u istraživačkim europskih projektima i ostati atraktivni svojim studentima.



Priopćenja