Promocija knjige "Gospodarska diplomacija - genotip trgovinske diplomacije"

Dana 07. lipnja 2017. godine predstavnica Veleposlanstva RH u Rumunjskoj Kitica Slade Pavičić sudjelovala je, u svojstvu člana diplomatskog kluba trgovinskih attashea, promociji knjige "Gospodarska diplomacija - genotip trgovinske diplomacije" autora dr. sc. Nasty Vladoiua, predsjednika Saveza bilateralnih trgovinskih komora Rumunjske. Knjiga je napisana na rumunjskom jeziku.

U uvodnim izlaganjima bilo je istaknuto kako knjiga govori o počecima trgovinske diplomacije, povezuje teoriju i praksu te je korisna literature za ovu djelatnost.

Tom je prilikom bio promoviran i prvi magazin "Commercial Diplomacy Journal", koji je krajem svibnja službeno predstavljen članovima Gospodarsko/trgovinskog diplomatskog kluba.

U prvom izdanju Trgovinskog biltena, na engleskom jeziku, svoje su tekstove objavili  veleposlanici Brazila, Australije i Kazahstana te zamjenik veleposlanika i savjetnici u veleposlanstvima Irske, Poljske i Ukrajine, kao i predsjednik Suda za međunarodnu trgovinsku arbitražu i predsjednik Saveza bilateralnih trgovinskih komora Rumunjske.

Tekst veleposlanika dr. sc. Davora Vidiša o hrvatsko-rumunjskim gospodarskim odnosima bit će objavljen u drugom izdanju Gospodarsko/trgovinskog biltena.



Priopćenja