U Sarajevu otvoren sajam “Energa”

U Sarajevu je 06. lipnja 2017. godine otvoren Sajam Energa - tradicionalni međunarodni Projekt koji je jedinstven energetski događaj u regiji. Projekt se prvi put održava u Sarajevu i okupio je više od 100 izlagača iz 13 zemalja i 150 sudionika konferencijskog dijela Projekta "Energa".

Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, otvarajući Konferenciju, kazao je kako podržava ambiciju organizatora da ovaj sajam ima regionalnu i širu dimenziju, te je istaknuo kako Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa zajedno sa drugima radi na reformi energetskog sektora u BiH. Šarović je kazao kako je u energetskom sektoru napravljen pomak u 2015. i 2016 godini i da sudjelovanje predstavnika 100 firmi iz 13 zemalja govori da postoji interes za energetski sektor u BiH.

U konferencijskom dijelu sudjeluje 150 stručnjaka iz zemlje i inozemstva, predstavnici državnih i entitetskih ministarstava vezanih za oblast energije, industrije i privrede, te državnih i entitetskih agencija iz ovih oblasti,  kao i  predstavnici Njemačkog društva za međunarodnu suradnju (GIZ), Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), brojnih instituta i visokoškolskih ustanova, privrednih komora i međunarodnih i domaćih vladinih i nevladinih organizacija.



Priopćenja