8. Međunarodni forum infrastrukturnih investicija i građevinarstva

Veleposlanstvo RH Peking i CSEBA (China Southeast Business Association) sudjelovali su, kao posebni gosti od strane organizatora, na 8. Međunarodnom Forumu infrastrukturnih investicija i građevinarstva (The 8th International Infrastructure Investment and Construction Forum) koji se održao u Macau 01. i 02. lipnja.

Forum se održao u organizaciji najveće kineske granske udruge u građevinskoj industriji CHINCA (China International Contractors Association). Ovo je bila četvrta godina da je Veleposlanstvo RH Peking gostom ove najveće manifestacije kineskog građevinskog sektora, ove godine osobito posvećenog investicijskim i projektnim aktivnostima u okviru OBOR-a.

Uz nazočnost na ostalim aktivnostima, susretima i događanjima na Forumu, Veleposlanstvo RH Peking je sudjelovalo na ministarskom panelu 02. lipnja pod nazivom Panel on Infrastructure Plans and Capacity Cooperation Projects na kojem je veleposlanik Nebojša Koharović predstavio izlaganje Investment and Infrastructure Opportunities in Croatia.

Uz opće odlike investicijske klime i gospodarskih kretanja u RH, tijekom izlaganja predstavljeni je dio velikih infrastrukturnih projekata u RH (Zračna luka Zadar, Luka Zadar, Jarunski most) kao i dio komercijalno-hotelijerskih projekata koji su u fazi traženja investitora.

U spomenutom ministarskom panelu sudjelovali su ministri infrastrukture i prometa iz Filipina, DNR Konga, Afganistana, Crne Gore te predstavnik AIIB (Asia Infrastructure Investment Bank).

Predsjednik CSEBA-e sudjelovao je na paralelnom panelu investicijskih i konzultantskih udruga te je također dojma o iznimno pojačanom interesu kineskih investitora za infrastrukturna ulaganja u RH.



Priopćenja