Bespovratna sredstva za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini

Pokrajinski tajnik za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević, uručio je u petak, 02. lipnja 2017. godine, novih 100 ugovora poljoprivrednicima iz Vojvodine koji su dobili bespovratna sredstva za sufinanciranje nabavke opreme za navodnjavanje i izgradnju eksploatacijskih bunara. Ukupna vrijednost ovih investicija u sustave za navodnjavanje je 65,5 milijuna dinara (1 euro = 122,5 dinara), od čega je iz pokrajinskog proračuna osigurano 39,4 milijuna dinara, izvješćuje Pokrajinska vlada.

Radojević je rekao da će se realizacijom tih investicija na području Vojvodine navodnjavati novih 557 hektara, i to većim dijelom - 532 hektara - vodom iz bunara, a 25 hektara vodom iz kanala. Dodao je kako su po toj osnovi sredstva dobila 63 poljoprivredna domaćinstva.

Zaključno s ovim potpisivanjem ugovora, dodijeljeno je ukupno 307 ugovora za nabavku sustava za navodnjavanje. Ukupna vrijednost tih investicija je 251 milijun dinara, od čega je Pokrajina vlada osigurala sredstva u visini od 146 milijuna dinara, dok je razlika namirena iz europskih pretpristupnih fondova.



Priopćenja