U Veleposlanstvu RH u Sarajevu održan sastanak Kluba hrvatskih gospodarstvenika

Na inicijativu veleposlanika RH u BiH Ivana Del Vechia, u Veleposlanstvu je 30. svibnja 2017. godine održan sastanak Kluba hrvatskih gospodarstvenika u BiH. Sastanku se odazvalo 25 članova Kluba.

Predsjednik Kluba hrvatskih gospodarstvenika Milan Šarlija, uvodno je pozdravio prisutne članove Kluba te istaknuo značaj i veliku ulogu Kluba na prostoru BiH, s ciljem stvaranja boljeg poslovnog okruženja u BiH te povezivanja hrvatskih i bh. gospodarstvenika.

Prisutnima se obratio i veleposlanik Del Vechio koji je podržao dosadašnje aktivnosti Kluba te se založio za još bolju suradnju u međusobnoj razmjeni informacija. Nazočne je izvijestio o aktivnostima Veleposlanstva u proteklom razdoblju, o sastancima s veleposlanicima drugih zemalja te mnogobrojnim sastancima s predstavnicima Vlade FBiH, ministrima i drugim predstavnicima bh vlasti, a u svezi izvanrednog stanja u Agrokoru.

Nazočnima se obratio i direktor Konzuma BiH  Tomislav Bagić, koji se zahvalio veleposlaniku  Del Vechiu što je od prvog dana krize u Agrokoru pružao punu podršku.

Predstavnici i direktori hrvatskih firmi bili su zadovoljni informacijama koje su dobili od direktora Konzuma Bagića te su mišljenja kako bi bilo dobro opet se sastati i razmijeniti informacije o zbivanjima u Agrokoru te ostalim relevantnim informacijama koje su u interesu Kluba hrvatskih gospodarstvenika u BiH.



Priopćenja