Prezentacija hrvatskog gospodarstva u Milanu

Temeljem izvrsne prezentacije hrvatskog gospodarstva koja se održala u Veroni u veljači 2017, organizator spomenutog skupa u dogovoru s Veleposlanstvom RH u Rimu pozvao je djelatnika Veleposlanstva Iliju Želalića da gostuje u Milanu te članovima  Udruge "Verona on Top" koji rade i djeluju u Milanu održi prezentaciju.

Pred 40-tak respektabilnih gospodarstvenika održala se prezentacija 29. svibnja 2017. godine u elitnom Milanskom restoranu "Tagiuria".

Organizator je upriličio svečanu večeru, nakon čega je djelatnik Veleposlanstva Želalić održao prezentaciju, istaknuvši sve najznačajnije gospodarske mjere koje je poduzela Vlada RH u cilju privlačenja stranih ulaganja, kao i smanjivanja poreznih nameta, radi poticanja potrošnje, povećavanja izvoza, smanjivanja stope nezaposlenosti i rasta drugih makroekonomskih pokazatelja koji potvrđuju definitivno oporavak hrvatskog gospodarstva.

Nakon prezentacije, Želalić je odgovarao na čitav niz pitanja koji je zaintrigirao talijanske poduzetnike, počevši od ulaganja u turističke aktivnosti poglavito hotelijerstva i nautičkog turizma. Postavljena su pitanja za sektor farmaceutike, bankarstva i metaloprerađivačkog sektora.



Priopćenja