Na 30. International Book Fairu Anita Vuco osvojila drugu nagradu Lingua Madre

U ponedjeljak, 22. svibnja 2017. godine, zatvoren je 30. Međunarodni salon knjige (International Book Fair- IBF) u Torinu, koji je posjetilo 165.746 posjetitelja. Ovogodišnji Međunarodni sajam knjige u Torinu otvorio je 18. svibnja predsjednik Senata Pietro Grass uz nazočnost ministrice znanosti i znanstvenog istraživanja Valerie Fedeli te ministarstva kulture i turizma Daria Franceschinija. Svečanosti su nazočili ministri obrane Roberta Pinotti i unutarnjih poslova Marco Minniti i predsjednik EU parlamenta Antonio Tajani.

Zadnjeg dana sajma održana je i dodjela nagrada na natječaju Lingua Madre usmjerenom ka ženama drugih državljanstava koje žive u Italiji.

Pobjednica ovogodišnjeg natječaja je Rumunjka Roxana Lazar za autobiografsku priču “Zidovi su imali uši”, a koja govori o revoluciji protiv Ceausescua. Druga nagrada je otišla Hrvatici iz Kaštela sa adresom u Vejanu, nedaleko Rima, za priču „Josephine, Napule bello“, koji govori o dijalogu spisateljice sa samom sobom u poodmakloj dobi.

U ime veleposlanika RH u Rimu, imenovanoj je čestitala generalna konzulica RH u Milanu Iva Pavić.



Priopćenja