Promotivni let Croatia Airlinesa za Bukurešt

Croatia Airlines je 22. svibnja 2017. godine organizirala promotivni direktni let na relaciji Zagreb  - Bukurešt. Punim avionom Croatia Airlinesa doputovalo je 34 predstavnika tvrtke, predstavnici turističkih agencija i novinari. Avion je dočekan pozdravnim vodom, a onda i izjavama direktora zračne luke Henri Coanda za vanjske poslove, Valentina Iordache, direktora Croatia Airlinesa Krešimira Kučka te veleposlanika RH u Bukureštu, dr. sc. Davora Vidiša.

U ovim je izjavama pozdravljena odluka Croatia Airlinesa o uspostavi nove zračne linije, po prvi puta u povijesti Croatia Airlinesa s Bukureškom, za početak u šest mjeseci sezone, ali i sa željom da se linija nastavi i tijekom cijele godine.

U svojem obraćanju, veleposlanik Davor Vidiš je posebno istaknuo kako se Hrvatska i Rumunjska mogu pohvaliti izuzetnim političkim odnosima, prijateljstvom među narodima i manjinama koje su snažni mostovi suradnje. Naglasio je da će izravna linija Croatia Airlinesa imati posebnu ulogu u jačanju gospodarske suradnje dviju zemalja i biti poticaj za još veći broj dolazaka turista, poslovnih putovanja ili posjeta kulturnih djelatnika i sportaša, kao i za stvaranje novih turističkih proizvoda.



Priopćenja