Infosys planira zaposliti 10.000 radnika u SAD-u

Najveći indijski izvoznik softverskih usluga Infosys objavio je da u sljedeće dvije godine planira otvoriti 10.000 novih radnih mjesta u SAD-u u sklopu planirane gradnje četiri tehnološka centra. Najavljena četiri tehnološka centra u SAD-u neće biti usredotočena samo na tehnologiju i inovacije, već će služiti klijentima u područjima kao što su financijske usluge, proizvodnja, zdravstvena njega, maloprodaja i energija, ističu iz Infosysa.

U posljednje su se vrijeme Infosys i još neke indijske tvrtke iz informatičkog sektora, kao što su Tata Consultancy Services i Wipro, našle na meti kritika političara zbog navodnog uskraćivanja poslova američkim radnicima i zapošljavanja u američkim ograncima stranaca s dozvolama za privremeni boravak u SAD-u.

Tvrtke iz područja softverskih usluga uvelike se oslanjaju na vizni program H1-B, koji omogućava privremeno zapošljavanje stranaca u određenim zanimanjima. Američki predsjednik Donald Trump prošli je mjesec potpisao izvršnu uredbu kojom nalaže preispitivanje tog programa i provjeru javne nabave kako bi se utvrdilo naručuje li državna uprava američke proizvode.

(Hina)



Priopćenja