Impol lani s 35 milijuna eura dobiti, nastavlja ulagati u šibenski TLM

Slovenska tvrtka Impol koja je lani obnovila proizvodnju u šibenskoj Tvornici lakih metala (TLM) prošlu je godinu završila s 35 milijuna eura bruto dobiti, objavio je taj proizvođač aluminija iz Slovenske Bistrice, u čijoj budućoj strategiji TLM ima značajnu ulogu.

Kako je uprava Impola navela u priopćenju, uz objavu poslovnih rezultata za 2016. , prošla je godina bila poslovno uspješna, pri čemu je kompanija proširila svoju ponudu valjanih proizvoda i povećala kapacitete zahvaljujući startu hrvatske tvrtke-kćeri Impol-TLM, te najmu pogona posrnulog TLM-a u kojemu je proizvodnja obnovljena.

Kao velik proizvođač aluminijskih proizvoda i jedan od vodećih slovenskih izvoznika, Impol je lani imao 543 milijuna eura prihoda od prodaje, što je na razini prethodne godine.

Da bi se proizvodni kapaciteti tople valjaonice u Šibeniku mogli iskoristiti u cijelosti, Impol u Šibeniku planira više modernizacija i investicija.

Direktor Impola Jernej Čokl kazao je da je kompanija nedavno uzela 40 milijuna eura kredita, kako bi u idućem razdoblju mogla financirati nove razvojne programe i povećani obujam proizvodnje, a lani je Impol još prije preuzimanje TLM-a uspješno izdao petogodišnje obveznice u visini od 50 milijuna eura.



Priopćenja