Hollywood Reporter izvijestio o poticajima za strane produkcije u Hrvatskoj

Hollywood Reporter je izvijestio kako je Vlada Republike Hrvatske potvrdila svoju predanost "održavanju i jačanju" poreznih olakšica za strane produkcije. Hrvatska Vlada će nastaviti poticati filmsku produkciju unatoč krizi HAVC-a koji upravlja s 20 posto povrata porezne sheme.

Hrvatska ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek izjavila je za Hollywood Reporter prigodom nedavne rasprave o budućnosti HAVC-a kako se "Vlada zalaže za očuvanje i daljnje jačanje sustava poreznih olakšica za strane filmske produkcije", te da je "Hrvatska vlada odlučna nastaviti podržavati funkcioniranje Hrvatskog audiovizualnog centra kao središnjeg tijela zaduženog za audiovizualnu produkciju u Hrvatskoj.

Ministarstvo je ove godine udvostručilo iznos namijenjen za financiranje poticaja za inozemne produkcije, te možemo potvrditi da će Vlada poštovati sve obveze i osigurati povrat ulaganja za one produkcije koje su u tijeku."

Producentski poticaji u Hrvatsku su privukli mnoge velike projekte, kao što su britanski "Robin Hood: Origins", gdje glume Taron Egerton i Jamie Foxx, a HBO je u srednjovjekovnom lučkom gradu Dubrovniku snimio Game of Thrones.



Priopćenja