Orbico preuzeo slovenskog distributera kozmetike Everet Grupu

Najveći europski distributer Orbico, koji posluje u 19 zemalja, preuzeo je slovensku tvrtku Everet International, odnosno Everet grupu. Riječ je o drugom po veličini distributeru kozmetike u ovoj regiji.

Tvrtka Everet International ima sjedište u Sloveniji i ostvaruje godišnji prihod veći od 33 milijuna eura. Everet Grupa distribuira oko 130 robnih marki i posluje na 12 tržišta. Ima tvrtke u državama nastalim raspadom nekada zajedničke države te u Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Moldaviji i Albaniji.

Orbico je prošle godine u 19 zemalja uprihodio 1,8 milijardi eura. Ostvario je dobit veću od 20 milijuna eura. - Plan nam je ove godine uprihoditi dvije milijarde eura. U Poljskoj planiramo rast od 150 milijuna eura, u Rumunjskoj od stotinjak. Značajan rast očekujemo i u Ukrajini, gdje smo ušli prošle godine preuzimanjem jedne tvrtke. Rast ćemo ostvariti u svim zemljama, kao i profitabilnost. Očekujem da ćemo u ovoj godini imati dobit od oko 35 milijuna eura. Plan je da 2020. godine ostvarimo četiri milijarde prihoda, djelomice akvizicijama, djelomice organskim rastom, a djelomice izlaskom na nova tržišta, uglavnom ona zapadnoeuropskih zemalja - otkriva Branko Roglić, vlasnik Orbica.

(Jutarnji list)



Priopćenja