25. obljetnica uspostave diplomatskih odnosa između Švicarske Konfederacije i Republike Hrvatske

Povodom obilježavanja 25. obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Švicarske Konfederacije i Republike Hrvatske, 30. siječnja 2017. otvorena je u generalnom konzulatu RH Zürich izložba radova učenika Hrvatske nastave.

Otvorenju su prisustvovali predstavnici hrvatskih portala u Švicarskoj Konfederaciji, hrvatskih udruga te Hrvatske nastave u Švicarskoj Konfederaciji.

Izložbu je otvorio generalni konzul mr.sc. Slobodan Mikac te najavio projekte na području znanstveno obrazovne suradnje Republike Hrvatske i Švicarske Konfederacije. Tako će sljedeći Dan državnosti biti obilježen znanstvenim simpozijem na temu Vladislava Ružičke u Zürichu i u Vukovaru te će se u suradnji sa Sveučilištem u Zürichu, Rotary klubom Vukovar i Osijek omogućiti stipendije za studiranje vukovarskih studenata na Sveučilištu u Zürichu.

Gospođa Nataša Balić, koordinatorica Hrvatske nastave u Švicarskoj Konfederaciji izrazila je zadovoljstvo suradnjom sa konzulatom. Ovo je deseta po redu izložba radova djece koja pohađaju Hrvatsku nastavu. Djelatnost Hrvatske nastave nije samo usmjerena na razvijanje komunikacije na hrvatskome jeziku, i učenje jezika, već i na stjecanje znanja o hrvatskoj kulturnoj, prirodnoj i povijesnoj baštini. Tako je ove godine tema dječjih radova hrvatske autohtone i endemske vrste.

Nakon otvorenja izložbe, nastavljeno je druženje u opuštenom i ugodnom ozračju.



Priopćenja