Dalić najavila regulatorno rasterećenje gospodarstva u 2017.

Veliki projekt Vlade i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u idućoj godini bit će aktivnosti vezane uz smanjivanje administrativnih i zakonodavnih prepreka, odnosno neporeznih tereta koje gospodarstvu nameće administrativno i regulatorno okruženje.

Te aktivnosti u Ministarstvu se pripremaju, provodit će se tijekom iduće godine i realno je očekivati konkretne rezultate i izmjene negdje u trećem kvartalu iduće godine. Očekuje se da će do kraja godine Vlada usvojiti i plan smanjivanja administrativnog opterećenja u sedam gospodarskih područja. Taj plan proizlazi iz dosadašnjih aktivnosti i razmjene mišljenja Ministarstva i poduzetnika, a uključuje izmjene različitih pravilnika i podzakonskih akata koje će se provesti tijekom prve polovine iduće godine.

Borba za bolje, jednostavnije i efikasnije zakonodavstvo je trajan proces i ne može se riješiti na jednokratan način, a sveobuhvatan rezultat toga će biti smanjivanje neporeznih tereta i nameta kako bi se na taj način nadopunili efekti porezne reforme i rasteretilo gospodarstvo.

(Hina)



Priopćenja