Završen postupak primopredaje regionalne ceste R-464 Orašje - Odžak

Ministarstvo prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Županije Posavske je početkom 2016. godine pokrenulo inicijativu o prekategorizaciji ceste R-464 Orašje –Odžak, te je uputilo zahtjev za pokretanje postupka za prekategorizaciju regionalne ceste u magistralnu, shodno mjerilima i kriterijima za razvrstavanje javnih cesta.

Odlukom Vlade Federacije BiH, a na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, broj: 1777/2016 od 22.09.2016.godine regionalna cesta R-464 Orašje –Odžak razvrstana je u magistralnu cestu sa oznakom M-14.2.

Cesta od Orašja do Odžaka, podijeljena na dvije dionice, Orašje-Grebnice u dužini od 18 kilometara i Prud –Odžak u dužini od 16 kilometara izuzetno je bitna za razvoj Županije Posavske obzirom da se na teritoriju općine Orašje spaja na magistralnu cestu Tuzla-Županja (Republika Hrvatska), dok je u samom centru Odžaka spojena na magistralnu cestu M 14.1. Odžak –Bosanski Brod.

Stručno Povjerenstvo za primopredaju sastavljeno od predstavnika JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i Ministarstva prometa, veza, turizma i zaštite okoliša Županije Posavske, dana 08.11.2016. godine uspješno je okončalo jednomjesečne aktivnosti i zadaću koja im je zadana, što je na kraju i rezultiralo potpisivanjem Zapisnika o primopredaji od strane svih predstavnika. Zapisnik sadrži opis stanja ceste u momentu primopredaje, stanje projektne dokumentacije, tabelarne preglede rješenja za korištenje cestovnog zemljišta, tabelarni pregled svih upravnih postupaka vezanih za zaštitu ceste te stanje knjigovodstvene evidencije.

Upravljanje, građenje, rekonstrukciju, održavanje i zaštitu magistralne ceste M 14.2. Orašje-Grebnice i Prud –Odžak, od 15.11. 2016. godine vrši JP Ceste Federacije BiH.



Priopćenja