Slovenija: Aktualne gospodarske informacije

Dokapitalizacija Polzele - U postupku dokapitalizacije Polzele država je upisala i uplatila 1,5 milijuna običnih participirajućih dionica na ime u ukupnoj vrijednosti od 1,5 milijuna eura. Slovenski državni holding (SDH) je, uz osiguravanje stvarnog uloška, upisao i uplatio 600 tisuća običnih participirajućih dionica na ime. Republika Slovenija tako će biti vlasnica od 71,43 posto, a SDH 28,57-postotni vlasnik Polzele, priopćio je SDH.

O gradnji zgrada - Za gradnju stambenih zgrada u lipnju je izdano 12 posto manje dozvola, a za gradnju nestambenih zgrada 26 posto manje u odnosu na prošli mjesec, priopćio je statistički ured. Za novogradnje izdano je 97 posto dozvola, a za promjenu namjene 3 posto. Građevinskim dozvolama, izdanim u lipnju, gradit će se najviše stanova u osrednjeslovenskoj statističkoj regiji, i to 38 posto svih planiranih.

Kupnja Vinaga - Za kupnju poslovnoga kompleksa mariborskoga vinara Vinag, koji između ostaloga obuhvaća stari arhivski podrum u središtu Maribora, ipak se pokazao interes. „Dobio sam nekoliko ponuda. Budući da su pregovori još mogući, zasad neću više otkriti,“ kazao je nakon isteka roka za predaju ponuda stečajni upravitelj Simon Prelogar. Poslovnu cjelinu Vinaga osim starog podruma oblikuje i novi podrum u mjestu Košaki, vinogradi u mjestu Svečina, Jarenina te Košaki, oprema i strojevi te prava na korištenje robne marke i sveukupnog izgleda Vinaga.



Priopćenja